Pikavippi

Suomessa pikavipit ovat kahden vuosikymmenen aikana tulleet erittäin suosituiksi. Lafingo haluaa profiloitua palveluksi, jonka kautta kuluttajat löytyvän kattavan valikoiman pikalainoja ja pikavippejä.

Mikään elämässä ei ole yhtä varmaa kuin epävarmuus, ja tämän epävarmuuden keskellä tapahtuu aina jotain arvaamatonta, jolloin syntyy tarve saada kiireellisesti ylimääräistä rahaa. Suomessa tarjolla olevat pikavipit ovat suuruudeltaan yleensä 50-1000 euroa, joskus jopa useita tuhansia euroja. Kodin korjaus tai terveysongelmat ovat vain muutama esimerkki tilanteista, joista syntyy tarve pikavipin ottamiseen.

  • Info ja arvostelu
    Hae joustavaa luottoa
    Sivuston käytettävyys Tuotevalikoima Lainaprosessin nopeus Erittäin joustava takaisinmaksuaikataulu
    Ferratum Bank
    9.6/ 10
    HAE LAINAA!
  • Info ja arvostelu
    Vertaile lainatarjouksia helposti
    Luotettavuus Lyhyt vastausaika Ei sitoutumista Suomen luotettavin lainavertailu 100 % suomalainen palvelu
    Sorrter
    9.6/ 10
    HAE LAINAA!

Suomenkielessä nopeasta lainasta käytetään termiä pikalaina tai pikavippi, mutta eri luotonantajat ovat tehnyt omat linjauksensa siitä mitä termiä mistäkin rahoituspalvelusta käytetään. Alunperin termi pikavippi tuli tunnetuksi tekstiviestillä haettavasta nopeasta mutta pienehköstä lainasta. Ajan kuluessa luotonantajat ja kuluttajat ovat sulauttaneet termejä niin, että niistä on tullut toisilleen lähes synonyymejä.

Suomessa on hetkellä tarjolla on laaja valikoima rahoituspalveluita, ja niiden avulla on helposti saatavilla nopeita lainoja eri tarpeisiin. Eri lainanantajat tarjoavat lainaa joustavin ehdoin ja kilpailukykyisin koroin. Pikavipin osalta on kuitenkin tärkeää hahmottaa, kuinka nopeasti raha tullaan oikeasti tarvitsemaan. Lafingo-sivustolla autamme sinua tunnistamaan, mitkä verkosta löytyvät pikavipit ja muut lainat ovat käyttäjäystävällisimpiä, koska rahan saamisen nopeus ei ole aina tärkein prioriteetti.

Mikä tekee Lafingo-lainvavertailupalvelusta erityisen?

Lafingo-sivuston tekee erityiseksi sen kyky auttaa kaikkia löytämään sopivin rahoitusratkaisu ilman muodollisuuksia, pitkäveteisiä selityksiä tai jopa ongelmia ja esteitä. Lafingo haluaa, että lainavertailupalvelun avulla lainat olisivat kaikkien saatavilla. Se tarjoaa kattavan valikoiman palveluita, mukaan lukien parhaiden lainatarjousten ja muiden lainatyyppien, kuten autolainojen, remonttilainojen sekä lainojen vakauttamisen ja uudelleenrahoituksen vertailut. Palvelun käyttäjät voivat vapaasti vertailla parhaita lainoja eri kriteerien, kuten ehtojen, korkojen ja rekisteröintiehtojen, perusteella. Tämän ansiosta sinunkin on helppo löytää paras pikavippi tai muu yksilöllisiin tarpeisiin räätälöity rahoituspalvelu.

Pikavipit netistä todella tehokkaasti

Monet ihmiset tietävät jo, että pikavippi on verkosta haettava vakuudeton laina tai joustoluotto, josta on yleensä eniten hyötyä silloin kuin olet äärimmäisessä hädässä. Joustoluotto tarkoittaa, että lainaajalle myönnetään tili, jolta hän voi nostaa rahaa erissä tiettyyn luottorajaan asti ja sitä maksetaan pikkuhiljaa takaisin.

Parantuneiden maksutapojen ansiosta Lafingon välittämät verkosta haettavat pikavippi hakemukset käsitellään lainanantajan verkkosivuston kautta erittäin tehokkaasti.

Mikäli tilisi ja lainanantajan tili on rekisteröity samaan pankkiin, rahat voivat saapua tilillesi muutamassa minuutissa. Toisaalta jos tilisi ovat eri pankeissa, odotusaika voi olla jopa kolme pankkipäivää. Lafingo pyrkii välittämään sinulle tiedon mahdollisuuksista löytää hyvä vastine pankkisi ja lainanantajasi välille, koska lainanantajien ja pankkien käsittelyajoissa on eroja.

Ilmainen ja nopea lainanhaku verkossa

Lafingo vakuuttaa, että sen lainanvälityspalvelun käyttö on täysin ilmaista, eikä lainavaihtoehtojen vertailusta lainavertailualustallamme peritä piilotettuja maksuja tai kuluja. Lafingo haluaa tarjota käyttäjille saumattomattoman ja maksuttoman tavan löytää markkinoiden parhaat lainatarjoukset, jossa yhdellä verkossa täytettävällä lomakkeella saadaan joko hyväksytty tai hylätty lainapäätös.

Kun olet ottamassa pikavippiä ensimmäistä kertaa valitsemaltasi luotonantajalta, he saattavat tarjota sitä jopa ilman perinteistä korkoa. Tällöin veloitetaan vain kiinteä 1 eurosentti. Tämä maksu suoritetaan henkilöllisyytesi tunnistamiseksi ja yhteyden vahvistamiseksi kyseiseen pankkitiliin.

Pikavipin kaltaista “ilmaista lainaa” on saatavissa, jos lainansaaja on enintään 80-vuotias aikuinen, hänellä on pankkitili, puhelin, sähköposti, vakituinen asuinpaikka ja Suomen kansalaisuus.

Pikavippi voi osoittautua erittäin hyödylliseksi ratkaisuksi henkilöille, joilla on vain tilapäisiä vaikeuksia, koska se ei järkevästi otettuna pahenna heidän tilannettaan. Lafingon kautta voit saada esimerkiksi joustoluoton hyvin nopeasti ja helposti, koska summa ei yleensä ole niin suuri, että se vaatisi tulotositteita tai edes vakuuksia. Lisäksi Lafingon kautta haetut lainat ovat yleensä joko korottomia tai ilman rekisteröintimaksua.

Kaikki pikavipit verkossa ja niiden arviointi

Kun henkilö joutuu tilanteeseen, joka vaatii välitöntä ratkaisua ja rahaa tarvitaan käytännössä välittömästi, on erittäin tärkeää valita lainanantaja pääkylmänä. Suurimmalla osalla väestöstä on työpaikka ja säännöllisiä tuloja, joiden ansiosta pystymme ottamaan lainaa ilman suurempaa henkistä taakkaa, mutta kaikki eivät tietenkään nauti näin ihanteellisesta tilanteessa.

Lafingon verkkosivuilta löydät neuvoja ja esimerkkejä, jotka auttavat sinua ymmärtämään, miten saat sopivimman ja edullisimman pikalainan. Jos tutustut huolellisesti asiantuntijoidemme päivitettyihin lainanantaja- ja tarjousluetteloihin, sinulla on todennäköisesti vähemmän ongelmia tulevaisuudessa, vaikka kokonaistilanteesi ei olisikaan ihanteellinen.

Lafingon mielestä sinulla on täysi oikeus saada tietoa seuraamuksista, joita sovelletaan silloin kun et pysty täyttämään lainaehtoja. Eri lainanantajilla luottoihin vaikuttavat tekijät vaihtelevat usein merkittävästi, esimerkiksi vuotuisen korkon tai lainan kokonaiskustannuksien osalta. Sinun tulisi ymmärtää jokainen ehto, ja osattava koota koko ”palapeli” yhteen, jotta et katuisi ottamaasi pikavippiä.

Yksi erottava tekijä pikavipin ja muiden netistä saatavien lainojen välillä on niihin kohdistuvat korot. Pikavipissä voi olla perinteistä käyttöluottoa isommat korot, mutta sen lyhyt maksuaika usein estää maksujen nousemista liian korkeaksi. Palvelumme yhtenä tavoitteena on tuoda pikavippeihin liittyvät ns. piilokulut kuluttajien tietoisuuteen.

Viimeisimmät pikavipit Suomessa

Pikavipit ovat alana alati kehittyvä ja muuttuva. Ajoittain ilmestyy pikavippejä tarjoavilta tunnetuilta yrityksiltä ilmestyy kilpailukykyisiä tarjouksia, mutta joskus syntyy myös uusi lainanantaja, jolla on erittäin edullinen avajaistarjous vain rajoitetun ajan. Joskus pikavippiä on mahdollista saada myös erilaisten tarjousten kanssa tietylle ajalle ilman korkoja.

Esimerkki pikavipin takaisinmaksusta: Todellinen vuosikorko (APR) 1 500 euron pikavipille on 28,5%. Laskelmassa huomioitu korko on 19 % ja lainanhoitokulu on 4,56 euroa kuukaudessa. Joten pikavipin kustannusten yhteismäärä 1 713,48 euroa, kun maksueriä 12 ja maksuerä 142,79 euroa kuukaudessa.

Lainanvertailualustan ylläpitäjänä ja rahoitusalan asiantuntijoina emme suosittele ottamaan pikavippiä, josta koituvat lainakulut ylittävät kolmanneksen kuukausituloistasi. Mikäli toimit suosituksemme mukaisesti, vältyt hyvin todennäköisesti vielä suuremmilta vaikeuksilta tulevaisuudessa.

Lafingo-verkkosivustolle ilmestyy pian blogi, jossa on uutisia, vertailuja eri pikalainoista ja muuta asiaan liittyvää tietoa. Tutustu sivustoomme linkistä Lafingo – Kätevä lainanvertailupalvelu.

Pikavippi 2024 – Miten haetaan

Sopimuksen tekeminen ja rahan saaminen tilillesi ei ole koskaan ollut niin helppoa kuin nykyään. Ennen kuin otat mitä tahansa lainaa verkosta, on tärkeää varmistaa, että lainanantaja on rekisteröitynyt toimimaan Suomessa ja sillä on Suomen finanssiviranomaisen myöntämä luvanvarainen toimilupa kuluttajaluottojen välittäjänä. Voit tarkistaa, että luotonantaja rekisteröitynyt ja sillä on Suomessa vaadittu toimilupa ilmaiseksi Suomen finanssivalvontaluettelosta.

Lisäksi on hyvä selvittää, että se toimii reilujen liiketoimintatapojen ja eettisten periaatteiden mukaisesti. Lafingo vahvistaa, että seuraava prosessikuvaus on suunnilleen samanlainen kuin kaikilla lisensoiduilla lainanantajilla:

  1. Lainahakemus: Asiakas täyttää ensin lainahakemuksen, jossa ilmoittaa lainattavan rahamäärän, etu- ja sukunimen, henkilötunnuksen, sähköpostin ja matkapuhelinnumeron.
  2. Rekisteröinti, maksaminen ja odotus: Uusien asiakkaiden on suoritettava rekisteröintimaksu, joka on yleensä 1 eurosentti. Maksu on tarpeen pankkitilin tunnistamiseksi. Sitten odotellaan vain vastausta.
  3. Pikavipin vastaanottaminen: Rahat ovat tililläsi noin 15 minuutissa, jos sinun ja lainanantajan tilit ovat samassa pankissa. Kun rahat ovat tililläsi, voit käyttää niitä.

Pikavipit turvallisuuden näkökulmasta

Taloudellisen vakuuden takauksena on kyky maksaa lainat takaisin sovittujen ehtojen mukaisesti. Ongelmat syvenevät, jos alat pidentämään lainan takaisinmaksuaikaa, koska otat yksinkertaisesti rahaa taskustasi ja annat sitä tarpeettomasti pois. Tällaisessa tilanteessa velkamäärä jatkaa kasvuaan, ja koittaa päivä, jolloin velkataakka ylittää tulot.

Lainanottajien suojelemiseksi Suomi on jo useiden vuosien ajan noudattanut sääntöjä, joissa lainakustannuksille on asetettu rajat. Säännöissä määrätään, että pikavippisopimuksessa kaikenlaiset kustannukset eivät saa ylittää 100 prosenttia lainanottajan saamasta summasta. Tällaisia kuluja ovat esimerkiksi lainan korot, viivästysmaksut, palkkiot ja sakot.

Lafingo ei välitä henkilö-, yhteys- tai taloustietoja muille kuin Lafingon kanssa yhteistyössä toimiville rahoituslaitoksille. Kaikki tietosi käsitellään tietoturvallisesti salatun yhteyden kautta.

Vuorovaikutteinen puskaradio

Useimmiten ihmiset tiedottavat ja valistavat toisiaan pikavipeistä perhe- ja työpiirissä. Tämä tapahtuu yleensä kahvitauoilla tai sosiaalisen median alustoilla, koska me kaikki haluamme jakaa kokemuksiamme tai saada mielenkiintoista tietoa läheisiltämme.

Joku on nähnyt mainoksen televisiossa tai kuullut sen radiosta, kun taas joku toinen on nähnyt mielenkiintoisen tarjouksen sosiaalisessa mediassa. Näissä keskusteluissa keskustellaan usein sellaisista kysymyksistä kuin mitä pikavippi on, onko niistä saatava pikavippi saatavissa ilman vakuuksia ja miten pikavipit maksetaan takaisin jne.

Lafingo suosittelee

Lafingo suosittelee, että tutustut seuraaviin Suomen laista löytyviin säännöksiin etäsopimusten tekemisestä ja täytäntöönpanosta ja erityisesti kulutusluotoista:

  • Laki kuluttajansuojalain muuttamisesta 449/2023
  • Laki luottolaitostoiminnasta 121/2007

Perehtymällä lakiin, saat paremman käsityksen minkälaisten säännösten puutteissa lainasopimukset on laadittu. Näin saat lisävarmuutta omien lainasopimustesi laatimisprosessiini.

Lue myös tämä STT Infon välittämä lehdistötiedoite, johon koottu viimeaikaisia kiinnostavia lakiuudistuksia.

Myös Suomen talousilmiöihin ja rahamarkkinoihin keskittyvä Kauppalehti kertoo lehdistötiedotteesaan, mitä seikkoja kuluttajien olisi hyvä huomioida lainapäätöksiä tehdessä. Lue Kauppalehden artikkeli tästä.

Pikavipin saamisen ehdot

Pikavipin myöntäminen edellyttää useiden pakollisten yleisehtojen täyttymistä:

  • Suomen kansalaisuus tai pysyvä oleskelulupa;
  • Ikäraja. Joissakin luottolaitoksissa pikavippiä voivat saada 18-vuotiaat ja toisissa 20- tai 22-vuotiaat. Lainahakemuksia voi tehdä jopa 80-vuotiaisiin asti;
  • Säännölliset ja todennettavissa olevat tulot vähintään kolmen viime kuukauden ajalta;
  • Lainanhakija on vapaa sitoumuksista, velvoitteista tai muista merkittävistä rasitteista, jotka voivat vaikuttaa takaisinmaksukykyyn.

Monia voi myös askarruttaa, että voiko pikavippiä saada, vaikka itsellä on ollut joskus maksuhäiriöitä. Suomessa vuoden 2022 joulukuussa voimaan tulleen uuden luottolain mukaan, maksuhäiriömerkinnät poistuvat kuukauden kuluessa siitä, kun velka on maksettu ja luottotietoyhtiöt ovat saaneet tiedon maksusta. Asiasta uutisoi taannoin muun muassa Suomen Yleisradio YLE. Lue kyseinen Ylen artikkeli tästä.

Näin ollen, kunhan olet maksanut aikaisemmin maksuhäiriön aiheuttamat laskut kokonaan pois, voit hyvällä todennäköisyydellä täyttää kaikki lainanhakijalle asetut ehdot.

Mihin eri asioihin voin käyttää pikavippi?

Pikavipin käyttätarkoitusta ei ole ennalta määritelty, joten tässä suhteessa vain oma mielikuvituksi on rajana. Pikavippiä voidaan laittaa vaikka maksamaan muita laskuja tai esimerkiksi rahoittamaan lomamatka. Yleisimpiä syitä sille miksi tarvitaan pikavippi heti tilille, on esimerkiksi:

  • Maksamatta jääneet laskut;
  • Äkilliset rahatarpeet, kuten hajonneet kodinkoneet, auton korjaus tai eläinlääkäri;
  • Lomamatkat;
  • Arjen rahatilanteen helpottaminen, esimerkiksi kuun lopussa ruuan ja lääkkeiden ostaminen;
  • Hermolomat ja juhlinta.

Kaikkia mielihaluja ei toki kannattaisi pienlainalla rahoittaa, mutta jos äkillinen tarve ilmaantuu, pikavippi auttaa saamaan rahaa heti.

Usein kysytyt kysymykset – pikavippi❓

  • Miten valitsen parhaan lainatarjouksen?
  • Voinko ottaa lainaa, jos minulla on jo laina muualla?
  • Voinko hakea pikavippiä Lafingon kautta milloin vain?