Pikalaina

Suomessa pikalainat ovat erittäin kysyttyjä, koska elämä on arvaamatonta ja joku meistä tarvitsee aina kiireellisesti ylimääräistä rahaa. Lainavertailusivustot auttavat kuluttajia vertailemaan eri lainoja. Lafingo haluaa profiloitua palveluksi, jonka kautta kuluttajat löytyvän kattavan valikoiman pikalainoja ja pikavippejä. Tyypillisesti Suomessa tarjolla olevat pikalainat ovat suuruudeltaan 50-1000 euroa, joskus jopa useita tuhansia euroja. Myös pikavippi 5000 euron edestä on mahdollinen. Kodin korjaus tai terveysongelmat ovat vain muutama esimerkki tilanteista, joista pikalainan ottaminen yleensä johtuu.

Tällä hetkellä tarjolla on monenlaisia rahoituspalveluita, ja Suomessa niiden avulla on helposti saatavilla lainoja eri tarpeisiin. Eri lainanantajat tarjoavat pikalainoja joustavin ehdoin ja kilpailukykyisin koroin. Yksi nopean lainan lempinimistä on tekstiviestivippi tai tekstiviestilaina, ja useat yritykset tarjoavat sitä Suomessa.

Pikalainan osalta on tärkeää ymmärtää, kuinka nopeasti raha tullaan käyttämään. Lafingo-sivustolla autamme sinua tunnistamaan, mitkä pikalainat verkossa ovat käyttäjäystävällisimpiä, sillä rahan saamisen nopeus ei ole aina tärkeintä.

  • Info ja arvostelu
    Hae joustavaa luottoa
    Sivuston käytettävyys Tuotevalikoima Lainaprosessin nopeus Erittäin joustava takaisinmaksuaikataulu
    Ferratum Bank
    9.6/ 10
    HAE LAINAA!
  • Info ja arvostelu
    Vertaile lainatarjouksia helposti
    Luotettavuus Lyhyt vastausaika Ei sitoutumista Suomen luotettavin lainavertailu 100 % suomalainen palvelu
    Sorrter
    9.6/ 10
    HAE LAINAA!

Mikä tekee Lafingo-lainvavertailualusta erityisen?

Lafingo-sivuston tekee erityiseksi sen kyky auttaa kaikkia löytämään sopivin rahoitusratkaisu ilman muodollisuuksia, pitkäveteisiä selityksiä tai jopa ongelmia ja esteitä. Lafingo pyrkii lainavertailualustallaan varmistamaan, että lainat ovat kaikkien saatavilla. Se tarjoaa kattavan valikoiman palveluita, mukaan lukien parhaiden lainatarjousten ja muiden lainatyyppien, kuten autolainojen, remonttilainojen sekä lainojen vakauttamisen ja uudelleenrahoituksen vertailut. Käyttäjämme voivat vertailla parhaita lainoja eri kriteerien, kuten ehtojen, korkojen ja rekisteröintiehtojen, perusteella. Näin on helppo löytää paras laina tai muu yksilöllisiin tarpeisiin räätälöity rahoituspalvelu.

Pikalainat netistä todella tehokkaasti

Monet ihmiset tietävät jo, että pikalaina on verkosta haettava vakuudeton laina, joka näyttää parhaat puolensa silloin kuin olet äärimmäisessä hädässä. Parantuneiden maksutapojen ansiosta Lafingon välittämät verkosta haettavat pikalainat käsitellään lainanantajan verkkosivuston kautta erittäin tehokkaasti.

Jos tilisi ja lainanantajan tili on rekisteröity samaan pankkiin, rahat saapuvat tilillesi muutamassa minuutissa. Toisaalta jos tilisi ovat eri pankeissa, odotusaika voi kuitenkin olla jopa kolme pankkipäivää. Eri lainanantajien ja pankkien käsittelyajoissa on kuitenkin eroja. Lafingo pyrkii kertomaan mahdollisuuksista löytää hyvä vastine pankkisi ja lainanantajasi välille.

Ilmainen ja nopea pikalainan vertailu verkossa

Lafingon lainanvälitys palvelun käyttö on täysin ilmaista, eikä lainavaihtoehtojen vertailusta lainavertailualustallamme peritä piilotettuja maksuja tai kuluja. Tavoitteenamme on tarjota käyttäjille saumaton ja maksuton tapa löytää markkinoiden parhaat lainatarjoukset.

Lainanhakijan ei enää todellakaan tarvitse raahautua pankkiin tai konttoriin lukuisten tapaamisten ja neuvotteluiden merkeissä, vaan yhdellä verkossa täytettävällä lomakkeella saadaan joko hyväksytty tai hylätty lainapäätös.

Jos otat pikalainaa ensimmäistä kertaa, jotkut lainanantajat saattavat tarjota sitä ilman perinteistä korkoa. Tällöin veloitetaan vain kiinteä 1 eurosentti. Tämä maksu suoritetaan henkilöllisyytesi tunnistamiseksi ja yhteyden vahvistamiseksi kyseiseen pankkitiliin.

Kuten kaikki netistä saatavat pikalainat, ns. “ilmaista lainaa” on saatavissa, jos lainansaaja on enintään 80-vuotias aikuinen, hänellä on pankkitili, puhelin, sähköposti, vakituinen asuinpaikka ja Suomen kansalaisuus.

Edullinen pikalaina voi osoittautua erittäin hyödylliseksi ratkaisuksi henkilöille, joilla on tilapäisiä vaikeuksia, koska se ei pahenna heidän tilannettaan lisäämällä uusia ongelmia. Lafingon kautta voit saada ilmaisen lainan hyvin nopeasti ja helposti, koska summa ei yleensä ole niin suuri, että se vaatisi tulotositteita tai edes vakuuksia.

Lafingon välityksellä saatavat ilmaiset lainat voivat olla kahdenlaisia:

  1. Myönnetystä lainasta ei peritä korkoa;
  2. Myönnetystä lainasta ei peritä rekisteröintimaksua.

Kaikki pikalainat verkossa ja niiden arviointi

Kun henkilö joutuu tilanteeseen, joka vaatii välitöntä ratkaisua ja rahaa tarvitaan käytännössä välittömästi, on erittäin tärkeää valita lainanantaja pääkylmänä. Yleensä meillä on työpaikka ja säännölliset tulot, joiden ansiosta voimme ottaa lainaa ilman suurempia huolia, mutta kaikki eivät nauti näin turvallisessa tilanteessa.

Lafingon verkkosivuilta löydät neuvoja ja esimerkkejä, jotka auttavat sinua ymmärtämään, miten saat sopivimman ja edullisimman pikalainan. Jos tutustut huolellisesti asiantuntijoidemme päivitettyihin lainanantaja- ja tarjousluetteloihin, sinulla on todennäköisesti vähemmän ongelmia tulevaisuudessa, vaikka kokonaistilanteesi ei olisikaan ihanteellinen.

Sinun on saatava mahdollisimman paljon tietoa seuraamuksista, joita sovelletaan, jos lainaehtoja ei täytetä. Eri lainanantajilla esimerkiksi vuotuinen korko, lainan kokonaiskustannukset ja muut tekijät vaihtelevat. Jokainen ehto on ymmärrettävä, ja sinun on osattava koota koko ”palapeli” yhteen, jotta et katuisi verkossa ottamaasi pikalainaa.

Yksi erottava tekijä pikalainojen ja muiden netistä saatavien lainojen välillä on niihin kohdistuvat korot. Pikalainoissa on yleensä hiukan perinteistä käyttöluottoa isommat korot, mutta sen lyhyt maksuaika usein estää maksujen nousemista erityisen korkeaksi.

Viimeisimmät pikalainatarjoukset Suomesta

Ajoittain ilmestyy uusia, parempia tarjouksia tunnetuilta yrityksiltä, mutta joskus myös uusi lainanantaja, jolla on erittäin edullinen tarjous. Joskus pikalainaa on mahdollista saada myös erilaisten tarjousten kanssa tietylle ajalle ilman korkoja tai erittäin joustavalla takaisinmaksuaikataululla.
Lafingo-verkkosivustolle ilmestyy pian blogi, jossa on uutisia, vertailuja eri pikalainoista ja muuta asiaan liittyvää tietoa.

Pikalaina 2024 – Miten haetaan

Sopimuksen tekeminen ja rahan saaminen tilillesi on nyt helpompaa kuin koskaan ennen. Ennen sopimuksen tekemistä on tärkeää varmistaa, että lainanantaja on rekisteröitynyt toimimaan Suomessa ja sillä on Suomen finanssiviranomaisen myöntämä toimilupa. Lisäksi on hyvä selvittää, että se toimii reilujen liiketoimintatapojen ja eettisten periaatteiden mukaisesti. Lafingo vahvistaa, että seuraava prosessikuvaus on suunnilleen samanlainen kuin kaikilla lisensoiduilla lainanantajilla:

  1. Lainahakemus: Asiakas täyttää ensin lainahakemuksen, jossa ilmoittaa lainattavan rahamäärän, etu- ja sukunimen, henkilötunnuksen, sähköpostin ja matkapuhelinnumeron.
  2. Rekisteröinti, maksaminen ja odotus: Uusien asiakkaiden on suoritettava rekisteröintimaksu, joka on yleensä 1 eurosentti. Maksu on tarpeen pankkitilin tunnistamiseksi. Sitten odotellaan vain vastausta.
  3. Lainan vastaanottaminen: Rahat ovat tililläsi noin 15 minuutissa, jos sinun ja lainanantajan tilit ovat samassa pankissa. Kun rahat ovat tililläsi, voit käyttää niitä.

Pikalainat turvallisuuden näkökulmasta

Taloudellisen vakuuden takauksena on kyky maksaa lainat takaisin sovittujen ehtojen mukaisesti. Ongelmat syvenevät, jos alat pidentämään lainan takaisinmaksuaikaa, koska otat yksinkertaisesti rahaa taskustasi ja annat sitä tarpeettomasti pois.

Kuten elämän tuoma kokemus on osoittanut, pahin tilanne on se, kun ihminen joutuu lainaamaan rahaa maksaakseen aiempia lainavelvoitteita. Tällaisessa tilanteessa velkamäärä jatkaa kasvuaan, ja koittaa päivä, jolloin velkataakka ylittää tulot.

Lainanottajien suojelemiseksi Suomi on jo useiden vuosien ajan noudattanut sääntöjä, joissa lainakustannuksille on asetettu rajat. Säännöissä määrätään, että pikalainasopimuksessa kaikenlaiset kustannukset eivät saa ylittää 100 prosenttia lainanottajan saamasta summasta. Tällaisia kuluja ovat esimerkiksi lainan korot, viivästysmaksut, palkkiot ja sakot. Älä allekirjoita lainasopimusta, jossa lainakulut korkoineen ylittävät kolmanneksen kuukausituloistasi. Näin vältät vielä suuremmat vaikeudet tulevaisuudessa.

Lafingo vakuttaa, ettei se välitä henkilö-, yhteys- tai taloustietoja muille kuin Lafingon kanssa yhteistyössä toimiville rahoituslaitoksille. Kaikki tietosi käsitellään tietoturvallisesti salatun yhteyden kautta.

Vuorovaikutteinen puskaradio

Useimmiten ihmiset tiedottavat ja valistavat toisiaan pikalainoista perhe- ja työpiirissä. Tämä tapahtuu yleensä kahvitauoilla ja sosiaalisessa mediassa, koska me kaikki haluamme jakaa kokemuksiamme tai saada mielenkiintoista tietoa läheisiltämme.

Joku on nähnyt mainoksen televisiossa tai kuullut sen radiosta, kun taas joku toinen on nähnyt mielenkiintoisen tarjouksen sosiaalisessa mediassa. Näissä keskusteluissa keskustellaan usein sellaisista kysymyksistä kuin mitä pikalaina on, onko niistä saatava pikalaina saatavissa ilman vakuuksia ja miten pikalainat maksetaan takaisin jne.

Lafingo suosittelee

Lafingo suosittelee lämpimästi, että kaikki lainanhakijat tutustuisitvat seuraaviin Suomen laista löytyviin säännöksiin etäsopimusten tekemisestä ja täytäntöönpanosta ja erityisesti kulutusluotoista:

  • Laki kuluttajansuojalain muuttamisesta 449/2023
  • Laki luottolaitostoiminnasta 121/2007

Perehtymällä lakiin, saat paremman käsityksen minkälaisten säännösten puutteissa lainasopimukset on laadittu. Näin saat lisävarmuutta omien lainasopimustesi laatimisprosessiini.

Lue myös tämä STT Infon välittämä lehdistötiedoite, johon koottu viimeaikaisia kiinnostavia lakiuudistuksia.
Myös Suomen talousilmiöihin ja rahamarkkinoihin keskittyvä Kauppalehti kertoo lehdistötiedotteesaan, mitä seikkoja lainahakijan olisi hyvä huomioida. Lue Kauppalehden artikkeli tästä.

Pikalainan saamisen ehdot

Pikalainan myöntäminen edellyttää useiden pakollisten yleisehtojen täyttymistä:

  • Suomen kansalaisuus tai pysyvä oleskelulupa;
  • Ikäraja. Joissakin luottolaitoksissa pikalainaa voivat saada 18-vuotiaat ja toisissa 20- tai 22-vuotiaat. Lainahakemuksia voi tehdä jopa 80-vuotiaisiin asti;
  • Säännölliset ja todennettavissa olevat tulot vähintään kolmen viime kuukauden ajalta;
  • Lainanhakija on vapaa sitoumuksista, velvoitteista tai muista merkittävistä rasitteista, jotka voivat vaikuttaa takaisinmaksukykyyn.

Monia askarruttaa voiko pikalaina saada, vaikka itsellä on ollut joskus maksuhäiriöitä. Suomessa vuoden 2022 joulukuussa voimaan tulleen uuden luottolain mukaan, maksuhäiriömerkinnät poistuvat kuukauden kuluessa siitä, kun velka on maksettu ja luottotietoyhtiöt ovat saaneet tiedon maksusta. Asiasta uutisoi taannoin muun muassa Suomen Yleisradio YLE. Lue kyseinen Ylen artikkeli tästä.

Näin ollen, kunhan olet maksanut aikaisemmin maksuhäiriön aiheuttamat laskut kokonaan pois, voit hyvällä todennäköisyydellä täyttää kaikki lainanhakijalle asetut ehdot.

Mihin eri asioihin voin käyttää pikalainaa?

Pikalainan käyttätarkoitusta ei ole ennalta määritelty, joten tässä suhteessa vain oma mielikuvituksi on rajana. Toistaalta pikalaina on paras lainamuoto silloin kun tarvitaan pieni summa lainaa heti. Pikalainaa voidaan laittaa vaikka maksamaan muita laskuja tai esimerkiksi rahoittamaan lomamatka. Yleisimpiä syitä sille miksi tarvitaan pikalainaa heti tilille, on esimerkiksi:

  • Maksamatta jääneet laskut;
  • Äkilliset rahatarpeet, kuten hajonneet kodinkoneet, auton korjaus tai eläinlääkäri;
  • Lomamatkat;
  • Arjen rahatilanteen helpottaminen, esimerkiksi kuun lopussa ruuan ja lääkkeiden ostaminen;
  • Hermolomat ja juhlinta.

Olipa syy siis mikä vaan, nopea pikalaina on valmis auttamaan. Tämä ei kuitenkaan tarkoita että kaikkia mielihaluja kannattaisi pienlainalla rahoittaa, mutta jos äkillinen tarve koittaa, voidaan ottaa lainaa heti.

Usein kysytyt kysymykset ❓

  • Miten valitsen parhaan lainatarjouksen?
  • Voinko ottaa lainaa, jos minulla on jo laina muualla?
  • Eivätkö pikavippi ja pikalaina ole sama asia?
  • Voinko hakea pikalainaa Lafingon kautta milloin vain?