Vartojimo paskola

Vartojimo paskola šiandien yra viena populiariausių kredito rūšių. Šiame straipsnyje išsamiai paaiškinsime, kas tai yra, kaip ją gauti ir kokius reikalavimus turite atitikti.

2024 m. spalis populiariausi paskolų teikėjai

  • Info ir atsiliepimas
    Nuo 100€ iki 15.000€
    Greitas pinigų pervedimas Galimybė apsidrausti paskolos įmokas Galimybė pasiskolinti papildomai
    Vivus
    9/ 10
    Gaukite paskolą!
  • Info ir atsiliepimas
    Nuo 100€ iki 5.000€
    Greitas pinigų pervedimas 50 dienų paskola be palūkanų Specialūs pasiūlymai ir akcijos Paskola per 15 minučių
    Credit24
    9.4/ 10
    Gaukite paskolą!
  • Info ir atsiliepimas
    Nuo 100€ iki 15000€
    Paprasta paraiškos forma Akcijos nuolatiniams klientams Kreditai iki 15 000 €
    SMSpinigai
    9.8/ 10
    Gaukite paskolą!

Kas yra vartojimo paskola?

Vartojamoji paskola yra kreditas, skirtas konkrečiam tikslui. Ji gali būti panaudojama automobilio pirkimui, kelionėms, buitinei technikai įsigyti ar net aukštajam mokslui finansuoti – pasirinkimas jūsų, o bankams savo planų atskleisti neprivalote. Šio tipo paskoloms gauti nereikia turėti įkeičiamo turto ar laiduotojo, todėl jos yra ypač lengvai prieinamos plačiam žmonių ratui.

Sąlygos šios rūšies paskoloms gauti skirtingose įstaigose gali skirtis, todėl prieš pateikdami prašymą būtinai palyginkite jas „Lafingo“ svetainėje. Radę jums palankiausią pasiūlymą, gausite mažiausią palūkanų normą rinkoje ir kitas jums naudingas sąlygas.

Kai pateikiate paskolos prašymą, skolintojai įvertina kiekvieno kliento galimybes ją grąžinti ir sudaro skolos grąžinimo grafiką, kurio privalo laikytis visi paskolų gavėjai. Skirtingai nuo kitų rūšių paskolų, vartojimo kredito grąžinimo terminas gali būti gerokai ilgesnis. Galite pasiskolinti ir kelerių metų laikotarpiui, taip išdalindami grąžinamas įmokas į pačias mažiausias sumas.

Vartojimo paskolos privalumai

Šio tipo paskolos yra ypač populiarios dėl savo išskirtinių privalumų:

Patogumas

Vartojamosios paskolos užklausos pateikimas yra patogus ir paprastas, o svarbiausia – pinigus galite gauti ypač greitai. Šio proceso metu jums tereikia užpildyti internetinę paraiškos formą, nurodyti norimą pinigų sumą ir grąžinimo laikotarpį (mėnesiais). Jei sprendimas bus teigiamas, norimą pinigų sumą į savo sąskaitą gausite vos per kelias minutes.

Plačios panaudojimo galimybės

Priešingai nei būsto ar studijų paskolas, vartojimo paskolą galima imti įvairiems tikslams įgyvendinti, o apie konkrečius savo planus informuoti kredito kompanijos nebūtina. Paskolą galite panaudoti būsto renovacijai, pramogoms, drabužiams ar naujoms automobilio padangoms. Pasiskolinę tiesiog gaunate pinigus į savo sąskaitą ir juos galite leisti savo nuožiūra.

Grąžinimo grafikas

Pateikę vartojimo kredito užklausą, iškart pamatysite kredito grąžinimo grafiką. Jums nereikės skaičiuoti, kiek ir kada pervesti pinigų paskolos grąžinimui. Pagal šį grafiką visada aiškiai matysite, kurią mėnesio dieną ir kokią sumą reikės sumokėti.

Ankstyvas grąžinimas

Jei sėkmingai išsprendėte savo finansinius klausimus iki sutarto paskolos grąžinimo termino, visuomet galite ją grąžinti anksčiau. Tokiu atveju, grąžinama suma nesikeičia, tačiau jūs galite išvengti papildomų palūkanų mokėjimo. Jei jūsų finansinė situacija tai leidžia, nepamirškite visuomet pasinaudoti šia galimybe!

Paraiška vartojimo paskolai internetu

Teikdami paraišką dėl vartojimo kredito, turite atitikti kelias sąlygas. Prieš kreipdamiesi dėl kredito, atsakingai įvertinkite savo finansines galimybes jį grąžinti laiku.

Peržiūrėkite paskolos paskirtį ir pasinaudokite vartojimo paskolos skaičiuokle, kad geriau suprastumėte, kiek laiko ir kokio dydžio įmokas turėsite mokėti. Įvertinkite metinę palūkanų normą. Skolininkai įprastai renkasi ilgiausią galimą grąžinimo periodą, bet tokiu atveju ir palūkanų sumą būna didesnė.

Kai esate apsisprendę dėl konkrečios sumos ir laikotarpio, pasirinkite vieną iš „Lafingo“ svetainėje esančių skolintojų. Paspaudę ant skolintojo, būsite nukreipti į skolinimo įstaigos internetinę svetainę, kurioje jums reikės susikurti savo paskyrą ir užpildyti paraišką. Kai paskolos paraiška bus patvirtinta, pinigai bus pervesti į jūsų banko sąskaitą pagal skolintojo nustatytas sąlygas. Tai įprastai trunka nuo kelių minučių iki vienos dienos.

Skolinimo sutartį, skolos grąžinimo grafiką ir kitas sąlygas rasite savo el. pašte, kurį nurodėte registruodamiesi.

Paskolos tikslas

Žmonės pinigų skolinasi turėdami skirtingų tikslų. Vieni pirkiniai būna planuoti, o kartais nutinka kažkas netikėto. Vis tik, dažniausios skolinimosi priežastys yra šios:

Vartojimo paskola nuo 18 metų

Šis kreditas pilnametystės sulaukusiems žmonėms yra puikus paskolos tipas tais atvejais, kai  norisi pradėti nepriklausomą gyvenimą ir didinti savo finansinį raštingumą. Šios paskolos turi nemažai privalumų ir dažniausiai yra naudojamos apmokėti tolimesnėms universiteto studijoms.

Automobilio pirkimas

Vartojimo paskola automobiliui (jo pirkimui ar remontui) yra viena iš populiariausių priežasčių Lietuvoje. Nuspėti, kada jūsų automobiliui prireiks remonto – sunku, todėl lengviau prireikus tiesiog pasiimti paskolą.

Buitinė technika

Buitinė technika gali sugesti bet kuriuo metu, o neveikiantis šaldytuvas ar skalbyklė gali sukelti nemažai galvos skausmo. Dėl šios priežasties vartojimo paskolos yra dažnai naudojamos neplanuotiems buitinės technikos pirkiniams.

Kelionės ir laisvalaikis

Kartais nutinka taip, kai prireikia neplanuotos pertraukos nuo visko, o tuo metu kaip tik pasirodo patrauklus paskutinės minutės pasiūlymas. Kreditas gali būti greitas ir patogus būdas, kaip patenkinti šiuos poreikius.

Kasdienės išlaidos

Rinkoje esanti infliacija lemia tai, kad kasdienės mūsų išlaidos nuolat didėja. Norėdami padengti tokias išlaidas kaip dovanos, maistas ar nuoma, galite bet kuriuo metu pateikti prašymą paskolai ir lengviau sutvarkyti šias problemas.

Vaistai

Vartojamoji paskola gelbsti situacijose, kuriose dėl nenumatytų aplinkybių iškyla sveikatos problemų, kurioms spręsti reikia skubių finansinių sprendimų. Operacijos, medicininės priemonės, vaistai ar odontologinės paslaugos gali būti greitai apmokėtos su paskola.

Vartojimo kredito įstatymas ir atsakomybė

Prieš kreipdamiesi dėl paskolos, įvertinkite, ar ji jums tikrai būtina. Ji neturėtų būti imama spontaniškai ar tenkinant nebūtinus poreikius. Vartojimo paskolų išdavimą reglamentuoja Lietuvos Respublikos vartojimo kredito įstatymas, su kuriuo taip pat naudinga susipažinti.

Vartojimo paskolos internetu sąlygos

Kad gautumėte paskolą, turite atitikti kelis kriterijus:

  • Amžius: ne mažiau 18 metų
  • Deklaruota gyvenamoji vieta Lietuvoje
  • Oficiali darbo vieta
  • Reguliarios ir oficialios pajamos
  • Pasas arba asmens tapatybės kortelė
  • Banko sąskaita Lietuvoje registruotame banke, pvz., „Swedbank“, „Citadele“, „SEB“, „Luminor“ ir kt.
  • Teigiama kredito istorija (laiku atlikti mokėjimai, esama skolos suma)

Kadangi vartojamoji paskola dabar gali būti gaunamos be užstato ar laiduotojo, paskolos gavėjo pajamos yra vienintelis saugumo garantas. Jos turi būti pastovios ir pakankamos, kad galėtų tarnauti kaip užstatas. Praktikoje pasitaiko atvejų, kai mėnesinės pajamos yra per mažos, todėl kredito bendrovės paskolą išduoti atsisako.

Vartojimo paskolos skaičiuoklė

Kad būtų paprasčiau įvertinti tikslias paskolos sąlygas, rekomenduojame naudoti paskolos skaičiuoklę. Ją galite rasti praktiškai visų skolintojų interneto svetainėse, kuriose įvedę duomenis galėsite greitai sužinoti mėnesinę įmoką, visą grąžintiną sumą ir didžiausią galimą paskolos sumą.

„Paskolos sumos“ laukelyje įveskite sumą, kurią norite pasiskolinti ir nurodykite laikotarpį, per kurį planuojate grąžinti kreditą.

Pasinaudoję vartojimo paskolos skaiciuokle, galėsite ne tik išsirinkti jums palankiausią paskolą, bet ir sužinoti didžiausią galimą paskolos sumą. Norodę savo mėnesines pajamas (atskaičius mokesčius), turimus kreditinius įsipareigojimus bei išlaikytinių skaičių, skaičiuoklėje matysite didžiausią sumą, kurią galite pasiskolinti.

Svarbu atkreipti dėmesį į tai, kad vartojimo kredito skaičiuoklės yra informacinio pobūdžio. Pateikus galutinę paskolos paraišką, kiekvieno kliento situacija yra vertinama individualiai, atsižvelgiant į jo galimybes grąžinti paskolą, darbo užmokestį ir kitus veiksnius.

Rezultatai

Mėnesinė įmoka: €0.00

Bendra mokėtina suma: €0.00

Bendra palūkanų suma: €0.00

Vartojimo paskolos grąžinimas

Kai gaunate pinigus, galite juos naudoti savo reikmėms, o apie tai pranešti kredito bendrovei nebūtina. Vis tik, atkreipkite dėmesį į pagrindinę taisyklę – paskola turi būti grąžinta laiku – kiekvieną mėnesį ir iki mokėjimo grafike nurodytos dienos. Jei jums netinka nurodyta diena, nedvejodami susisiekite su skolintojo įmone ir paprašykite, kad ji būtų pakeista.

Vartojamoji paskola suteikia galimybę ją apmokėti ir prieš galutinį terminą. Tokiu atveju galite išvengti palūkanų mokėjimo, tačiau tai būtina suderinti su kredito bendrovę ir informuoti ją, kad norite paskolą grąžinti anksčiau.

Vartojimo paskola ar kreditinė kortelė?

Kai nutinka situacija, kuriai reikia skubaus finansinio sprendimo, paprasčiausias sprendimas yra, žinoma, panaudoti santaupas. Vis tik, jei tokių neturite, geriausia surasti optimalų sprendimą tarp palankiausios vartojimo paskolos ir kreditinės kortelės. O kurį variantą rinktis?

Jei pinigai skirti vienkartiniam pirkiniui, kurio kaina yra didesnė nei įprasta, vartojimo kreditas yra geriausias būdas išspręsti šią situaciją. Vartojimo kreditas suteikiamas ir pervedamas ypač greitai, o jo didžiausia galima suma dažniausiai viršiją bet kokios kreditinės kortelės siūlomą limitą.

Vartojimo paskolų palyginimas

„Lafingo“ svetainėje visuomet galite palyginti geriausius skolintojus ir surasti tą kompanija, kuri pasiūlys geriausias sąlygas. Kad palyginti būtų lengviau, įvertinsime kelis kriterijus, į kuriuos verta atsižvelgti ieškant geriausios vartojamosios paskolos:

Metinė palūkanų norma

Visi paskolos kaštai, nurodyti procentais nuo paskolos sumos, yra metinė palūkanų norma. Tai suma, rodanti, kiek paskolos gavėjas turės grąžinti bendrovei už patį paskolos suteikimą. Tai vienas svarbiausių kriterijų renkantis paskolą, nes į metinę palūkanų normą įskaičiuojamos visi paskolos kaštai, kuriuos turi padengti skolininkas.

Komisiniai mokesčiai

Išsiaiškinkite, ar už paskolos suteikimą taikomi komisiniai mokesčiai ir kokio dydžio jie yra. Paskolų bendrovės gali imti komisinius mokesčius už paskolos suteikimą, jos apdorojimą ir kitas funkcijas, todėl rekomenduojama rinktis variantus su kuo mažesniais komisiniais mokesčiais.

Paskolų tipai

Paskola be užstato

Šio tipo paskolai nereikia įkeisti turto. Nors tai dažnam klientui skamba patraukliau, kitos šiai paskolai taikomos bus daug griežtesnės nei renkantis variantą su užstatu. Paskoloms be užstato paprastai taikomos didesnės palūkanų normos, o didžiausia galima paskolos suma yra mažesnė. Šio tipo paskolos suteikimas priklauso nuo paskolos gavėjo pajėgumo grąžinti paskolą ir jo nuolatinių pajamų.

Paskola su užstatu

Jei norite lengvesnių ir patrauklesnių sąlygų skolinantis, pavyzdžiui, ieškote mažiausios palūkanų normos, jas galima gauti įkeičiant savo turtą. Pasirinkus šį paskolos tipą, įkeičiamas nekilnojamasis turtas arba automobilis, o tai gerokai leidžia gerokai padidinti galimą paskolos sumą.

D.U.K.

  • Kaip vertinama asmens kredito istorija?
  • Ar vartojimo kreditą internetu gali gauti visi?
  • Kuri vartojimo paskola siūlo palankiausias sąlygas?
  • Ar galima gauti paskolą neturint oficialaus darbo?